הנה הוא טארט האגוזים

 

 

 

 

 

טארט אגוזים:
תבנית 20 ס"מ
כמות הבצק מספיקה גם לתבנית טארט 24.
לבצק:
200 גרם קמח
100 גרם חמאה50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
קורט מלח
למלית:
125 גרם סוכר
150 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם אגוזים קלויים קלות (פקאן, שקדים, מלך, לוז, פיסטוק – הכול הולך)
הערה: במקרה של תבנית 24 יש להגדיל את כמות החומרים של המלית בערך בשליש)
לבצק: מעבדים חמאה קרה, קמח, מלח ואבקת סוכר
לתערובת פירורית, מוסיפים ביצה ומעבדים לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים ל – 20 דקות.
מרדדים את הבצק לעלה דק ורחב, מרפדים תבנית פאי, מניחים משקולת ומקררים ל – 15 דקות.
שימי לב – הכוונה במשקולת: מניחים ניילון בצורת שתי וערב על הבצק ומעל תערובת של קטניות: חומוס, שעועית וכו'.)
אפיה עיוורת:
מכסים את הבצק והקטניות בשאריות הניילון הנצמד ומכניסים למקרר לקירור של 15 דקות.
מוציאים ואופים בתנור 10-15 דקות בחום של 180 מעלות.
מוציאים את הטארט, שולפים את המשקולת ואופים עוד 4 דקות – לייבוש
אם לא בא לך להתעסק בזה – כמה חורים עם מזלג בבצק יעשו עבודה דומה באפיה המוקדמת.
למלית אגוזים:
יוצרים סוכרת מהקרמל (על אש גבוהה עד שנהיה בצבע חום קרמלי) מוסיפים בזהירות את השמנת (ניתן לחמם אותה מעט לפני) יוצרים טופי.
מוסיפים אגוזים ומערבבים. יוצקים את התערובת לתוך קלתית הבצק ואופים עוד 10 דקות בחום של 180 מעלות.
 שימו לב: כשמוסיפים את השמנת המתוקה לקרמל יש לערבב במהירות ורחוק מהאש.
אני מסננת את הטופי שנוצר כי לפעמים נוצרים גושים ואני לא רוצה שזה יהיה בעוגה.
מודעות פרסומת

2 מחשבות על “הנה הוא טארט האגוזים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s