עוגיות חמאה משודרגות

cimg1692.jpg 

יש מתכון אחד של אהרוני שאני שומרת אותו כבר שנים, ככה מתוך העיתון. עוגיות החמאה האלו הן בסיס לכל עוגיות עם צנוברים, שקדים או רק ככה סתם עם חמאה. יום אחד אפיתי אותן יחד עם חברתי אפרת ומשם הן בפכו לסוג של אייטם ביננו.

הרבה אהבה נשפכה עליהן בעיקר מכיוונה של אפרת עד כדי כך שיום אחד הצטיידה בחומרים והשתלטה על מטבחי ליצור כאלו משלה.

אז הנה הוא המתכון:

250 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

חצי כוס סוכר

1 ביצה

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

2 וחצי כוסות קמח רגיל (לא תופח)

מעט אבקת סוכר לבזיקה

שמים בקערה את כל החומרים מערבבים ביד לתערובת אחידה לגמרי.

צרים מהתערובת נקניק ארוך בקוטר 5 ס"מ (אני עושה פחות כדי שיצאו לי עיגולים קטנים וחמודים)

מניחים את הנקיניק על יריעת אלומיניום ומגלגלים ומהדקים את היריעה סביב לנקיק – שמים לקירור שעתיים לפחות במקרר.

אני הכנתי כבר כמות כפולה והקפאתי 2 נקיניקים לפעם הבאה.

מוציאים את נקניק הבצק מהמקרר, מסירים את נייר האלומיניום ומגלגלים את גליל הבצק על סוכר, שיהיה מצופה סביב סביב.

פורסים את הנקניק לפרוסות דקות בעובי קצת פחות מחצי ס"מ ומניחים אלה ליד אלה בתבניות מרופדות בנייר אפיה.

אופים בתנור חם מראש של 190 מעלות כ 12  דקות. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.

העוגיות לא צריכות להשחים, הם רק טיפה מוזהבות והן פשוט נהדרות. תנו להן להתקרר לפני הטעימה הראשונה זה הכי כיף.

אז כאן בתמונה תראו את אותן עוגיות בתוספת שקדים פרוסים – עם טבילה קלה בשוקולד מריר מומס.

40 מחשבות על “עוגיות חמאה משודרגות

  1. שלום, שלב הטבילה בשוקולד – לאחר שהעוגיה מוכנה טובלים ו..שמים פשוט במקרר? והא העוגיה צריכה להיות צוננת בזמן הטבילה או שטובלים ישר כשיצאה מהתנור?

    • הי
      אני מכינה את העוגיות האלו לפחות פעם בחודש עם ילדותיי ועושים מזה לפחות 10 צורות שונות.
      אני לא יודעת מה גודלן של האותיות אבל על מנת להיות בטוחה הייתי מכינה כמות כפולה.
      חשוב: לעבוד עם זה קר אחרת זה מתפורר והילדים יתאכזבו.
      בהצלחה:)

  2. הי דליה,
    שלב הטבילה בשוקולד – אחרי שהעוגיות מתקררות. טובלים חצי מהעוגיה בשוקלד ומניחים על נייר אפיה למס' שעות. זה יכול להצטנן ולהתקשות גם בחוץ. אם את ממהרת – המקרר בהחלט יאיץ את התהליך.

  3. טוב אני לא מאמינה שעוגיות כל כך פשוטות להכנה יכולות להיות כל כך טובות וטעימות
    הכנתי אותם ביחד עם בעלי והפעוטה בת השנתיים ועשינו צורות נחמדות. כולנו נהנו.. הבעיה היא שאי אפשר להפסיק לאכול אותם אחר כך.
    תודה תודה מרשם מעולה!!!

  4. ברצוני לצין שהעוגיות טעימות מאוד
    במתכון היה חסר לי שני דברים.
    1. לא נרשם האם הקמח הוא קמח לבן רגיל או קמח תופח.
    2. כדאי לרשום בהערות לאפיה שצריך להניח את העוגיות בתבנית במרחק של כס"מ אחד מהשני.

  5. אפשר להשתמש במרגרינה בטעם חמאה ???
    הכנתי את הבצק ויצא לי ממש דביק במצב שלא ניתן להשתמש איתו …?? למה?

    • יגלוש שלי אמנם אני לא מכירה רותך אבל כאשר הייתי בגילך כי כמובן היזדקנתי או עד!
      יש לי תשובה לשאלתך.
      1.כן ברור שאפשר להשתמש מאיפה הרעיון הבטלני הזה!
      2.הבצק דביק כי כאשר המרגרינה בטעם חמאה אז הבצק הופך לטיפה דביק בגלל המיצרכים שאינם מישתלבים.
      התשובות שלי חייבות להיות נכונות כי ליפני 27 שנה עבדתי בחנות העוגיות היחידה בארץ.או בעיר אבל המוני אנשים הגיעו לשם וכל המתכונים שניהלתי היו שם אני יכולה לתת לך מתכון להכנת סופלה שוקולד בטעם הבית.

  6. יסמין הי,
    לא ניסיתי עם מרגרינה אבל נראה לי שווה בדיקה.
    אם יצא דביק תוסיפי קמח.
    ולמקרר
    הבצק צריך להתקשות לפני שעושים ממנו עוגיות.

  7. האם אפשר לוותר על הביצה? אני מכירה מתכון מאד מאד דומה (עם פקאנים קצוצים) בלי ביצה והחמאה פשוט "מדביקה" את חומרי הבצק. האם ניסית ללא ביצה? האם אפשר כאן לדעתך?

    • יש מצב לעוגיות האלו בלי ביצה, אני חושבת שהן יהיו מעולות גם בלי ביצה. רק תצטרכי לקרר טוב כדי שתוכלי לעבוד איתן.
      בהצלחה:)

  8. שלום רב, אני מארחת 6 ילדים במסגרת בית חם מארח. המטרה להכין מהבצק שבלונות של אותיות. האם המתכון מתאים מבחינת הכמות ? האם אפשר לפזר מעל סוכריות צבעוניות? לפני האפיה אחריה?

  9. I don't seem to manage opening the recipes, is there any specific link I need to follow?
    There are some dishes that have pictures but no recipes.

    I am hungry already…
    Thanks!

  10. ראיתי שבתגובות שינית את זה מקמח לקמח לבן אז אולי כדאי שתשתני את זה גם במתכון כי אני השתמשתי בקמח תופח ורק אחרי חצי שעה ראיתי את התגובה שצריך להשתמש בקמח לבן.
    בכל אופן? האם צריכה להיווצר בעיה מכך שהשתמשתי בקמח תופח??

  11. שלום רב, אני בשלב של ההמתנה במקרר, ולפי איך שזה נראה- העוגיות יהיו מוצלחות.
    רציתי לשאול מדוע צריך לחכות עם העוגיות במקרר כשעתיים אם לאחר מכן הן נכנסות לתנור? אשלח תגובה למתכון כשיהיה מוכן.

    נ.ב : האם שלב השוקולד הכרחי ?

    תודה, עדי.

    • לי יש תמצית בבית שנקראית "תמצית וניל בורבון"
      רוב התוספות של סוכר וניל מוכרות לנו ברמת אבקה אבל בכל חנות שטיפה משודרגת יציעו לך תמצית וניל איכותית בצורת משחה או נוזל סמיך.

  12. הי! איזה מתכון מ-ע-ו-ל-ה! חיפשתי הרבה זמן מתכון פשוט טעים וקל כדי שהילדות שלי יעבדו עם בצק וחותכני עוגיות. וזו גם הפעם הראשונה שהעוגיות שלנו יצאו טעימות.
    רק שאלה – האם אפשר להוסיף טיפה מלח? או שלא כדאי??

  13. רק רציתי לומר, שהכנתי את העוגיות עם הילדות שלי בדיוק לפי המתכון ויצא פשוט מ-ע-ו-ל-ה. אין מה לומר, זה הבצק אותו חיפשתי זמן רב: קל לעבוד איתו, לא מתפורר, לא נדבק, הילדות נהנו מאוד והעוגיות יצאו טעימות להפליא. רק במקום חמאה אנחנו השתמשנו במרגרינה בשביל הפרווה. אז תודה רבה לבעלת האתר!

    • לא ניסיתי אבל נראה לי שניתן להמיר שליש מהכמות בקוקוס טחון דק
      זה יכול להיות טעים אבל מבחינתי ניסיון בלבד.
      בהצלחה.

  14. השלב בו שמים את הבצק במקרר שעתיים הכרחי? אני מכינה צריכה להכין מהר והשאלה שלי אם אפשר לוותר על השעתיים במקרר??

  15. הי שרון, בלי הקירור יהיה קשה מאוד לעבוד עם הבצק.
    החמאה תמיס לך את הבצק בידיים וצורות יפות יהיה קשה לעשות עם זה.
    מציעה לשים אפילו חצי שעה במקפיא על מנת לאפשר חיתוך של העוגיות בצורה סבירה לפני האפיה.

    בהצלחה.

    סיגל

  16. הכוונה לכתיבת טויטים בעברית. אני יודעת שיש, השאלה כמה זה נפוץ בארץ וכמה זה אפקטיבי למעשה לקידום עסקים – בארץ.
    כיון שלא יועיל נניח לעסק קטן שמשווק לוקאלית שיעקבו אחריו מחו"ל, שאינם קוראי עברית.
    אשמח לשמוע את דעתך על כך.
    http://7fth.cc/7utqx4

  17. עוגיות פשוט מדהימות!! כל כך טעים!!
    אני הוספתי גם קצת קינמון לתערובת כי אני חולת קינמון! יצא מעלף! תודה רבה

      • עשיתי את המתכון עם 130 גרם חמאה +קצת יותר מ 1/2 כוס שמן ויצא ממש טעים נגמר ממש מהר וכולם אהבו .
        כנראה שהמתכון המקורי טעים יותר אך יותר בריא להחליף חלק לשמן .
        המרקם של הבצק שיצא לי לא היה במרקם דביק אלא שומני וקצת מתפורר.
        יצא טעים מאד ! תודה רבה!

כתוב תגובה לליזי לבטל