בצק ורוטב לקיש ירקות

כבר כמה פעמים שאלו אותי כאן בבלוג ובכלל איך אפיתי את הקישים המתוארים כאן בבלוג.

אז הנה עבורכן ועבורכם, הבצק והמילוי הגנרי של כל הקישים כמעט:

הבצק:

עבור שני קישים.

ניתן לחלק את הבצק ולהקפיא עד שלושה חודשים.

2.5 כוסות קמח לבן (לא תופח) – 350 גרם

250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

1 ביצה

ניתן להכין את הבצק במערבל וניתן כמובן גם ביידיים.

מנפים את הקמח. את החמאה חותכים לקוביות, מוסיפים סוכר וקמח ומפוררים ביידיים את החמאה לתוך הקמח (אני מאוד נהנית מזה). מערבבים ביצה בנפרד ומוסיפים לבצק. מערבבים עד שהבצק הופך לגוש אחד/כדור מעוך טיפה, קצת דביק אבל בהחלט הבצק מוכן. לעטוף בניילון נצמד ולאחסן במקרר לפחות שעתיים.

הטיפול בבצק צריך לקרות תמיד כשהוא קר. לכן כשמכינים אותו לאפיה. יש לרדד אותו על משטח מקומח. להעביר את הבצק לתבנית, לכסות בניילון נצמד ושוב למקרר עד שהמלית מוכנה.

 אפיית הבצק:

אני בדרך כלל משתמשת בטריק של " אפיה עיוורת" אבל לא הכרחי כלל.

דרך אחרת: לפרוס את הבצק ולאפות אותו לפני המלית לאחר שדקרנו אותו עם מזלג לכל רוחבו.

לפרוס את הצבק על גבי התבנית ולהסיר את השוליים עם סכין. לסדר ולהצמיד אותו לדפנות וכל פעם עם סכין לחתוך את השאריות מעל הדפנות.

אחרי שהבצק בתבנית לעטוף אותו בניילון נצמד ולהניח על גבי הניילון משקולת שמורכבתמ: חומוס, שועית וכל מיני קטניות. מכניסים לעוד 15 דקות למקרר לפני האפיה.

לא לדאוג, ניתן לאפות עם הניילון.

תנור 180 מעלות. אופים 10 דקות עם המשקולת, מסירים את המשקולת ואח"כ אופים עוד 5 דקות ללא המשקולת.

לאחר סיום אפיית הבצק מניחים את המלית ואופים עוד 40-50 דקות (תלוי באופי המלית) בתנור שחומם ל180 מעלות. המלית מתייצבת ומוזהבת קלות ואז הקיש מוכן.

כל מלית שלי מתחילה ברוטב אחיד(רוטב בשמל)  שהמוצרים שלו הם:

1 כוס חלב

1 כוס שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1 כוס גבינה מגוררת (ניתן לערבב כמה סוגים: צהובה, רוקפור, קשקבל וכו')

מלח

פלפל

1/3 חמאה

1 כף קמח

1 כפית חרדל דיז'ון

1 ביצה מעורבבת

 

הכנת הרוטב:

מבשלים על אש קטנה מאוד חלב, שמנת וגבינות.

כשהדברים מתחילים להתחבר והגבינות נמסות לתוך התערובת (משהו כמו רבע שעה תוך כדי ערבוב מתמיד), מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד שגם היא נמסה.

מוסיפים כף קמח ומערבבים טוב טוב עד שהוא נטמע בתוך הרוטב. לא לדאוג בהתחלה יוצאים גושים.

עם מטרפה ידנית ניתן לערבב את הכול ביחד והיא מפוררת את הגושים.

מוסיפים קמח, מלח ופלפל וממשיכים לערבב. הכול קורה תוך כדי הבישול.

מוסיפים את כפית החרדל דיז'ון  גרגרים.

בסוף מוסיפים את הביצה בערבובו מהיר על מנת שלא תתקשה ותהפוך לחביתה:)

הרוטב מוכן.

מוסיפים את הרוטב לכל ירק או בטטה או פלפלים או כרובית או ברוקולי מבושל וכו'.

ניתן לפזר מעל: קצח, צנוברים קלויים או גבינת פרומעז לקיש ממש מושקע!

בהצלחה,

 

סיגל

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s