עוגת ביסקוויטים משוכללת

המרכיבים (לתבנית בגודל 30X30 ס"מ, עם דפנות בגובה 5 ס"מ)

לבסיס:

450 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי

3-4 כפות סוכר

1.5 שמנת מתוקה

3 כפות אינסטס פודינג ווניל

0.5 כוס חלב

1 גביע שמנת חמוצה

לביסקוויטים:

1 חבילה (300 גרם) ביסקוויט פתיבר

3 כפות נס קפה

1/2 כוס מים רותחים1/2 כוס חלב

אפשרויות נוספות: 2 כפות ליקר קפה, קוונטרו או קוניאק או תמצית וניל.

לקרם השוקולד:

1/3 כוס קפה חזק (מ 1 כפית גדושה קפה נמס מהול במים ללא חלב)

200 גרם שוקולד חלב, חתוך לקוביות

2 כפות חמאה

ההכנה:

1. שמים במערבל את הגבינות וחהסוכר – 3 דקות במהירות בינונית, יוצקים פנימה, בהדרגה את השמנת המתוקה וממשיכים לערבל עוד כ -3 דקות. מוסיפים את אבקת הפודינג ותמצית הווניל ומערבלים כחצי דקה, עד שהיא נבלעת בקרם. יוצקים פנימה את החלב ומערבלים עוד כחצי דקה, עד שהמרקם אחיד. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים במרית (ביד – חשוב לא לערבל כדי לא לפגום באווריריות), עד שהיא נבלעת בקרם.

2. הביסקוויים: שמים בכלי שטוח את הקפה, המים, החלב, הסוכר, התמצית ווניל והקוניאק (אם רוצים) מערבבים וטובלים שליש מכמות הביסקוויטים, למשך שניה. מוציאים ומסדרים אותם בצפיפות על תחתית התבנית (ייתכן שתצטרכו לחתוך קצת את חלקם)

3. מורחים שליש מקרם הגבינה על שכבת הביסקוויטים ומיישרים במרית. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות (מסיימים בגבינה). עוטפים את התבנית בניילון נמצד ומאחסנים במקרר שעה לפחות (או עד 5 שעות)

4. קרם השוקולד: שמים את הקפה בקערה חסינת חום ומוסיפים את השוקולד עד שהוא נמס כולו. מסירים המכיריים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. משהים לצינון עד שהקרם פושר.

5. מוציאים את העוגה מהמקרר, יוצקים עליה את השוקולד ומטים את התבנית כדי שהשוקולד יצפה את הגבינה בשכבה אחידה. עוטפים ברדיד אלומיניום ומאחסנים במקרר חמש שעות לפני ההגשה.

המתכון הוא באדיבות לאישה משנת 2002 ותודות לסופי החלטתי שאני מכניסה אותו לבלוג שלי.

כי נייר המתכון כבר נהיה מרופט ומלא בכתמים כך שממש מפחיד אותי שיילך לאיבוד.

השינויים שאני עושה במתכון הם כאלו:

1. גבינה 5-9% סקי טובה מאוד במקום שמנת (כדי שנמות עם פחות שומן בוורידים:)

במקום 3 כפות אינסטנט פודינג – חבילה שלמה לייצוב יפה של הקרם.

על מנת שילדים ממש יעופו עליה – ללא הקפה והאלכוהול ומשתמשת בביסקוויטים לבנים ולא כהים.

אפשר לוותר על השוקולד, אני עושה את העוגה הזו לנעם בתי שלא אוכלת שוקולד וסוגרת את העוגה בשכבה נוספת של ביסקוויטים.

העוגה מוצלחת ברמות על וחייבת להיות בקירור מספיק זמן -אני מעדיפה לפחות לילה.

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s