עוגה ישראלית: תמרים, אגוזים, אגסים וטחינה

לאחרונה עקב סוכרת הריון ודיאטה שהכניסה את כל הבית למסגרת בריאה יותר התחלתי לחפש גם מתכונים בריאים למתוקים החביבים עליי.

אחרי מחקר מעייף בגוגל מצאתי לי מתכון של פסקל רובין פרץ (עוגת תאנים ותמרים), ערכתי בו כמה שינויים והאפקט טעים, מתוק ובריא פי עשר מכל עוגה.

האמת יש בשפע,אבל זה לא כל כך פשוט למצוא משהו שמחבר את כלה דברים הבאים יחד ועושה מהם משהו באמת מושקע ולא מקופח עקב העדרותו של השוקולד. לא הייתי מסתכנת בכל קהל אבל עם קהל טיפה פתוח לשינויים אפשר לנסות ואף להצליח מהרשמים שהתקבלו אתמול בארוחת החג.

המרכיבים:

11/2 כוסות קמח מלא מנופה

תבלינים: 1/2 כפית קינמון, הל, ציפורן

1/2 כוס שומשום

15 תמרים מגולענים קצוצים לקוביות

קופסת אגסים משומרים: הפרי לבד, ללא המיץ, אפשר גם תפוחים קוביות או לפי המתכון המקורי תאנים טריות חתוכות לקוביות.

שדרוג: הקפצתי את האגסים בליקר גראנד מרינייה, יופי של ארומה!

כוס אגוזים מה שבא לכם: אגוזי מלך, אגוזי פקאן, שקדים קצוצים, קלויים קלות וקצוצים

1/2 כוס סילאן

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס טחינה

1 כוס מים רותחים

1 כפית סודה לשתיה

לפיזור: 1/2 כוס שומשום

לעיטור: 2 כפות טחינה + 2 כפות סילאן

ההכנה:

מערבבים קמח, שומשום, אגוזים ותבלינים

מערבבים: פירות, תמרים, מיץ, שמן, טחינה וסילאן בקערית נפרדת

מערבבים כוס מים רותחים עם כפית סודה לשתיה

את שתי התערובות מערבבים יחד לאט ובעדינות לעיסה צמיגית. לאחר מכן מוסיפים בעדינות ובשלושה חלקים את המים רותחים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

האפיה בוצעה בתבנית 26 אלומיניום ומעל פיזרתי חצי כוס שומשום ולתנור החם.

התנור: 180 מעלות ל30 דקות והיא מוכנה.

כשהעוגה מצטננת מערבבים בכוס את הטחינה והסילאן ומצפים מלמעלה. אצלי יצאה סיפראלה אצלכם השמיים הם הגבול:)

הביקורת שלי לאחר טעימה: אפשר להוריד בכמות המתיקות, פחות סילאן, פחות תמרים.

ליקר גראנד מרינייה לא תרם משמעותית לטעמים, אפשר לוותר עליו.

מודעות פרסומת

מחשבה אחת על “עוגה ישראלית: תמרים, אגוזים, אגסים וטחינה

  1. זה שילוב של טעמים שאני מאדדדדדדדדדדדד אוהבת!!
    ואני חושבת שגם השם – עוגה ישראלית, הוא יופי של שם
    העוגה גם מאד מטעימה לט"ו בשבט שמתקרב.
    (אבל שימי לב שפירות מכילים הרבה(!) סוכר, וסילאן יותר מתוק מסוכר מבחינת ערך גליקמי.)

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s