קיגל

תמונה (1)

טוב בשביל ההגינות אומר שאני ממש רחוקה משורשי הקיגל אבל גיסתי האהובה ענבל היא מקור ראשון לנושא.

קיבלתי מתכון ממנה שכבר שנים אנחנו עושים, זה אחלה רעיון לפיקניק, לבשל על הבוקר ולקחת אתכם.

רעיון טוב כמובן גם לארוחת ערב או צהריים קלה.

השדרוג הבא מבחינתי יהיה להחליף את האטריות ביצים באטריות קמח מלא. לעזאזל הסוכר!

הנה המתכון ובעיניי הוא שווה כמו שהוא:

400 גרם אטריות רחבות
חצי כוס בצל מטוגן (אני מטגנת לפחות אחד וכמה שיותר יותר טעים:)
1 כף אבקת מרק בצל (אנחנו משתמשים בתיבולית של קנור, הכי בריאה לטעמי)
1 כוס פרוסות דקות של בטטה (בטטה אחת לפחות)
פלפל שחור
מלח
3 ביצים
1/4 כוס שמן לטיגון
מבשלים את האטריות, מסננים ושטפים במים קרים, מערבבים את כל החומרים יחד.
מחממים שמן בסיר או מחבת עם דפנות גבוהים.
יוצקים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית גבוה עד ששולי הקיגל נפרדים מהדפנות.
מניחים צלחת שטוחה מעל הסיר או המחבת והופכים את הפשטידה.
מחליקים חזרה למחבת לצד ההפוך.
מבשלים עוד 30 דקות ללא מכסה ומגישים חם!
כל ההכנה לוקחת כשעה סך הכול.
בתאבון.
מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s