בצק פריך – החשק שלי לא נגמר

אולי בגלל המתח

בגלל הילדים שבבית

בגלל שכולנו אוכלים יותר מתוק

בגלל שתמיד מרגישה שצריך לעשות משהו….משהו מהיר משהו קליל 

משהו שלוקח בדיוק את הזמן שצריך אם יש אזעקה אם צריך לרוץ…

אין כמו עוגת בצק פריך עם כל המליות – כל מלית אחרת, טעימה, מה שמפנק הוא בעיקר הבצק.

אני חושבת שכבר רשמתי כאן בבלוג את המתכון בשם "חיתוכיות" אבל האמת חייבת להזכיר

חמש דקות עוגה מוכנה ועוד 25 דקות בתנור

והטעם פשוט מפנק, ביתי וליד הקפה הכי מנחם שיש.

2 כוסות קמח

150 גר חמאה

2 כפות סוכר

ביצה אחת מקושקשת.

הכנה: מפוררת בידיים את החמאה והקמח עד פירורים עדינים

מוסיפה סוכר.

מוסיפה ביצה

מאחדת את הבצק – לא חייב להיות אוחד בכלל

שני שליש פורסת על התבנית, בוצעת כדורים מתוך הבצק ומשטחת בתבנית עד שנוצר עיגול שלם עם מעט דפנות.

מורחת:

ריבת חלב ואגוזי מלך

ריבת משמש ואגוזי מלך, שקדים מולבנים פרוסים

ממרח שוקולד

ריבת תות שהגיעה מהמילואים – בעיניי מתוקה מידיי אבל הילדים והאיש אהבו מאוד את הטעם הזה של פעם.

ריבת שזיפים ואגוזים

ריבת עגבניות ואגוזים

שליש אחרון מפוררת ביד לפירורים קטנים ומפזרת מעל הכול

מכניסה לתנור – 25 דקות 180 מעלות.

זהו – מוכן!

לפעמים אני לא מתאפקת עד שקר , כי חייבת לבדוק איך הטעם החדש:)

שבת שלום!

 

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s