עוגת שוקולד בלי חלב…..בכלל

P1040122

יותם שלי רגיש ללקטוז וזאת נהייתה משימה בלתי אפשרית להכין מתוק בבית שלי.

בפסח האחרון בכלל התחרפנתי. בלי קמח בלי חלב…ואו.

גיליתי מרכיב מדליק, עשיר, שמנתי, מזין במקום החמאה והשמנת המתוקה.

קרם קוקוס!

P1040120

בהתחלה חששתי כי טעם הקוקוס בביתי לא ממש נחשב אהוב במיוחד.

אתמול בבוקר יותם היה אבא של שבת והוא ביקש עוגת שוקולד…

התחלתי לחשוב מה תהיה התוכנית שלי לעוגת שוקולד טובה, טעימה, לחה וגם בריאה.

אז ככה:

4 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

1 3/4 כוסות קמח

שקית אבקת אפייה

פחית קרם קוקוס (לערבב היטב כיוון שמחציתה נוזלים ומחציתה מחית קוקוס)

250 גרם שוקולד מריר פרווה (60%)

אופן ההכנה:

ממיסים על בן מארי או אש עדינה מאוד: 200 גרם שוקולד וחצי פחית קוקוס, מקררים קלות.

מקציפים 5 דקות 4 ביצים + סוכר, עד שהקצף עולה יפה למעלה ונעשה בהיר מאוד

מוסיפים לקצף כוס שמן.

מוסיפים לקצף את תערובת השוקולד

מוסיפים לאט לאט גם את הקמח ומערבבים לאט עד שממתקבלת תערבת אחידה.

מזגתי את התערובת לשלוש תבניות אינגליש קייק.

45 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.

ציפוי:

חצי פחית קרם קוקוס

100 גרם שוקולד מריר

מחממים וממיסים יחד ומוזגים את הציפוי מייד כשהעוגות יוצאות מהתנור.

טעים אש ומתחסל במהירות…

הילדות כל הזמן: אמא איך יצא לך טעים…

ויותם פיזר בכל הבית את העוגה….הוא עדיין חשדן כלפי עוגות שוקולד:)

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s