הבוקר אני מגישה לכם טארט שקדים דובדבני שהוא פשוט חלום בפה. המתיקות של השקדים בשילוב החמצמצות המעודנת של הדבדבנים זה פשוט שילוב גאוני בעיניי.
יש אנשים שממש לא מתחברים לפירות בעוגה ויש שכן, אלו שכן לדעתי בורכו ביכולת המפצלת/מאחדת הזו של הטעמים בפה המממממממ.
לאור אהבתי לטארטים כפי שכבר גיליתם אני אמתקד בשיווק טארטים אך על מנת לאזן את המלוח בפה בקישים משובחים גם.
לקוראיי הנאמנים אני מבטיחה לפנק יותר במכונים כך שתדעו – כאן תמצאו תמיד מתכון כייפי וקל אך משובח.
נשתמע:)
לבקשת הקהל הנה המתכון:
לבצק הטארט:
100 גרם חמאה
200 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
1 ביצה טרופה
קורט מלח
מעבדים את החמאה הקרה, קמח, מלח ואבקת סוכר לתערובת פירורית, מוסיפים ביצה ומעבדים לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים ל -20 דקות.
כיוון שאין לי מעבד רציני אני מפוררת ביידיים עד גודל קוסוקוס ואח"כ מאחדת ךכדור בניילון נצמד.
אחרי 20 דקות: מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים לעלה דק ומניחים על תבנית טארט 20 ס"מ. מניחים משקולת.
משקולת הכוונה היא להניח על הבצק בשתי וערב ניילון נמצד מספיק ארוך כך שבפנים נוכל להניח חומוסים/שועיות וכל דבר שיכול להכביד על הבצק בזמן האפיה. מכסים את התערובת בשאריות הניילון ומכניסים לקרור עוד 10 דקות.
אופים יחד עם המשקולת בחום של 180 מעלות 10 דקות, מסירים את המשקולת ואופים עוד 5 דקות. והבצק מוכן למלית.
המלית המשגעת:
100 גרם שקדים מולבנים (אני טוחנת מראש)
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם קמח
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
מעט אמרטו (3 כפות)
1/2 צנצנת דובנדבנים בסירופ (בלי חרצנים)
במעבד מזון מרסקים קמח, שקדים וסוכר. מוסיפים חמאה וביצה, מעבדים ומוסיפים אמרטו. מורחים על קלתית הבצק האפויה, מסדרים מעל דובדבנים ואופים ב – 180 מעלות כ -30 דקות.
לשוויצרים: מעל מרחתי נפאז' – שזהו כיסוי ג'לטיני עדין שמבריק את העוגה ועושה אותה דוגמנית!
בהצלחה:)
שלום סיגל,
איפה אפשר למצוא את המתכון של טארט השקדים הדובדבני?
תודה מראש,
רונית
רוני הי,
אני מפנה אותך שוב למתכון על מנת שתוכלי לקחת משם את המתכון.
בהצלחה
סיגל
וי וי וי,
מתי את מזמינה אותי לקפה ועוגה..??
יורד לי ריר מהמתכונים האלה..
העוגת גזר אצלנו כבר להיט בבית.
נשיקות